به گزارش همشهریآنلاین؛ ۲ماه از اعمال محدودیتها میگذرد و نگرانیها از بازگشت به شرایط قبل از قرنطینه، بالا رفته است. با اینکه از اواسط آذر، آمار ابتلا و مرگ ناشی از کرونا، روند نزولی بهخود گرفته بود و سیر آن هم کموبیش پس از نزدیک به ۲ماه همچنان ادامه دارد، اما بالا رفتن مواردی از ابتلا، مسئولان را نگران کرده است. حالا رئیس ستاد مقابله با کرونای تهران از افزایش بستری بیماران ۵تا ۱۷سال مبتلا به کرونا در ۲هفته اخیر خبر داده و نسبت به شروع پیک جدید هشدار داده است.
بهگفته او، قدرمطلق مرگومیر در افراد زیر ۱۰ سال پایین است، اما حتی در گروه سنی صفر تا ۱۰ سال هم شاهد افزایش مرگومیر بودهایم. هرچند که رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید میگوید که هنوز بهطور قطعی نمیتوان درباره افزایش موارد ابتلا در میان کودکان نظر داد، اما شواهد نشان میدهد که آمار بستری در این گروه، بهتدریج در حال افزایش است. علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای تهران، روز گذشته گفت که تعداد بستریها در بخش کرونا و موارد مراجعه بالا رفته است.
او این وضعیت را خطری برای بازگشت به سناریوی تلخ اردیبهشت دانست. بهگفته او، موارد بهداشتی و فاصلهگذاری در استان تهران با شیب ملایمی کاهش یافته؛ بهطوریکه میانگین رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در هفته اخیر به ۷۶.۶ رسیده؛ این درحالی است که میزان رعایت شیوهنامهها در هفتههای قبل به ۸۲.۳ درصد میرسید و این کاهش نشاندهنده پایین رفتن میزان رعایت فاصلهگذاری اجتماعی است. بهگفته او، مجموع بستریهای کرونا در تهران، یکهزار و ۹۱۵نفر است و در روزهای اخیر این عدد به بالای ۱۹۰۰نفر رسیده که ۷۶۰نفر از آنها در بخشهای مراقبتهای ویژه بستریاند: «شرایط تهران نسبت به هفته قبل در یک حالت ناپایدار است و باید مراقب باشیم شتاب در بازگشاییها مشکل ایجاد نکند.»
شرایط شیوع بدتر میشود
ماجرای افزایش موارد ابتلا در میان کودکان موضوعی است که از سوی شهناز آرمین، رئیس بخش عفونی بیمارستان مفید در گفتوگو با همشهری عنوان میشود، با این توضیح که موارد ابتلا به کرونا در میان کودکان نسبت به یکماه گذشته بیشتر نشده، اما این انتظار وجود دارد که در روزهای آینده موارد ابتلا بالا رود؛ دلیل آن هم افزایش میزان سفرها و کمرنگ شدن رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
او میگوید، نشانههای بالا رفتن آمار ابتلا در میان کودکان، بهتدریج خودش را نشان میدهد، اما تا زمانی که بهطور جدی در آمارها مشخص شود، کمی طول میکشد: «از ابتدای آذر که سختگیریها برای رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز و ممنوعیت تردد اعمال شد، موارد ابتلا تا حد زیادی کنترل شد، اما حالا که دوباره رعایت پروتکلها کمرنگ شده، نگران وضعیت آینده شیوع این ویروس هستیم.» رئیس بخش عفونی بیمارستان مفید میگوید هر پیکی از شیوع میتواند نگرانکننده باشد؛ چراکه حالا با ویروس جهشیافته کرونا هم مواجه هستیم؛ هر چند که هنوز اطلاعات دقیقی درباره آن و بروز آن در میان کودکان بهدست نیاوردهایم. این متخصص میگوید نمیتوان گفت که پیک بعدی چگونه خواهد بود، اما پیشبینی میشود که شرایط از وضعیت فعلی بدتر شود.
ممکن است به دوره آبان برگردیم
شروین شکوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان هم نگران شرایط آینده شیوع ویروس است. او نسبت به اجرای پروتکلهای بهداشتی انتقاد دارد و میگوید که قرنطینه تنها در ۲، ۳هفته اول با جدیت اعمال میشد و بعد از آن پشت گوش انداخته شد. حالا شاهد هستیم که مردم به خیابانها میآیند و درصورت جریمه شدن، هزینه آن را پرداخت میکنند. بهنظر میرسد دیگر حالا حتی ارگانهای اجرایی بهدنبال جریمه کردن بیشتر هستند تا واقعا اعمال پروتکلها.
او میگوید با این وضعیت حتی مشخص نیست که چرا آمار ابتلا و فوت در هفتههای گذشته کاهش پیدا کرده، اما به هر حال در مدت اخیر موارد ابتلا کاهش پیدا کرد، اما حالا شاهد هستیم که دوباره سیر صعودی بهخود گرفته است و بهشدت هم ظرفیت بالا گرفتن آمارها را دارد: «ما انتظار داریم با توجه به شرایط پیشآمده، موارد بستری افزایش پیدا کند؛ به هر حال در دورهای بهدلیل رعایت پروتکلها، آمار ابتلا کاهش پیدا کرد، اگر مردم رعایت نکنند، ممکن است شرایط شیوع به دوره آبان برگردد. ویروس کاملا ظرفیت این را دارد که ما را به همان دوران برگرداند.»
نگرانیها از شیوع بیماری از شهرهای آلوده به شهرهای سفید و مشروح گزارش را در روزنامه همشهری بخوانید؛
نظر شما